Jste zde

Domů » Praslin

Vydejte se na ostrov Praslin

Druhým největším seychellským ostrovem je Praslin. Na ploše 37,58 km² žije přibližně 7 tisíc obyvatel. Příroda na ostrově je velice rozmanitá, jednodenní výlet vám na návštěvu ostrova stačit nebude. Nejlépe ho poznáte, když zde strávíte více dní. Z ostrova La Digue jezdí na Praslin trajekty a během půl hodiny vás loď dopraví do zátoky Baie Sainte Anne.

Hned vedle místa, kde vystoupíte z lodi, se nachází autobusová zastávka. Trajekty a autobusy na sebe skvěle navazují, do 10 minut po přistání lodi přijede autobus a zaveze vás do krásného údolí Vallée de Mai (Májové údolí). To je z velké části tvořeno endemickými seychellskými palmami, které nikde jinde než na Praslinu nerostou.
Autobus vás může zavést také ke Grand Anse. Tato zátoka na jihu ostrova působí ospalým dojmem, prohlédnout si zde můžete třeba památník který připomíná den, kdy se Seychelly staly nezávislým státem - 23. června 1976. 2,5 km od Grand Anse se nachází letiště, odkud vás letadlo dopraví třeba na hlavní ostrov Mahé. Pokud budete čekat na letadlo, můžete si čekání zkrátit návštěvou akvarijní expozice, která se nachází naproti letišti.

V červnu bohužel není možné se vydat na místní pláž. Pokrývá ji totiž silně zapáchající mořská tráva, kterou moře na pláž zaneslo.

Ostrovy: