Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Sportovní aktivity, 1. část

Seychelly - parasailing
Autor: The Big Quack

Šnorchlování
Na Seychelách je plno míst s korálovými útesy a s pestrým podmořským životem vhodných pro šnorchlování. Přímo u hotelů však taková místa nenajdete. Laguny se na šnorchlování moc nehodí, protože v nich toho moc neuvidíte. Nejlepší jsou oblasti kolem korálových útesů, na která se dostanete pouze člunem. Kvůli příboji tam však šnorchlování není zcela bez rizika. Dobře se šnorchluje kolem skal u písečných zátok.

Pár tipů na skvělá místa:
Mahé: mořský park Ste. Anne, Baie Ternay, Anse Soleil
Praslin: pobřeží naproti ostrovu Curieuse, Anse La Farine, zátoka Anse Lazio
La Digue: pobřeží u přístavu
Doporučujeme také korálové ostrovy Denis a Desroches.

Cyklistika
Na seychelských ostrovech Mahé, Praslin a La Digue můžete vidět plno cyklistů, kolo vás totiž doveze rychle do všech koutů ostrova. Na La Digue je kolo dokonce nejoblíbenějším dopravním prostředkem. Kromě oficiálních půjčoven si kolo můžete často půjčit i v hotelovém resortu, ceny bývají všude zhruba stejné. Stav kola bývá celkem slušný, většinou se jedná o horská kola.

Golf
Na ostrově Praslin najdete 18-jamkové hřiště u hotelu Lemuria, které bylo otevřeno roku 2000. Pro amatéry i profesionály je opravdovou výzvou, sousedí s krásnými plážemi. První míčky odpálíte ve stínu mohutných palem. Od třinácté jamky se pokračuje přes hustě zalesněné pahorky, z nichž budete mít překrásný výhled. Hřiště mohou využívat nejen hoteloví hosté.

Druhé golfové hřiště o 9 jamkách najdete jižně od letiště na ostrově Mahé, nachází se v krásném prostředí bývalé kokosové plantáže. Abyste si zde mohli zahrát, musíte už mít alespoň základní handicap. Pravidelně se na něm také pořádají turnaje.

Rybaření na širém moři
Rybářské lodě jsou vybaveny pevnými rybářskými pruty a na palubě je upevněno několik stoliček. K nim je připoután rybář, když začne bojovat s rybou. Loď si můžete rezervovat na ostrovech Bird Island, Desroches, Mahé a Denis. Pojede s vámi i zkušený rybář a 2 pomocníci. Na větších lodích najdete i ložnice, takže můžete na moři zůstat delší dobu.

Parasailing
Let padákem, který je tažen motorovým člunem. Tuto sportovní atrakci můžete vyzkoušet v Beau Vallon Bay na ostrově Mahé.

Jízda na koni
Tento sport se nabízí na Anse aux poules bleues na Mahé a v ĽUnion Estate na ostrově La Digue. Na Mahé jsou organizovány vyjížďky do hor nebo po západním pobřeží, jistě pro vás budou úžasným zážitkem. Dobře se namažte opalovacím krémem a doma si přibalte do zavazadla jezdecké kalhoty. Kdo chce jet na koni po pláži, měl by si dát pozor na příliv a odliv. Nejlepší dobou na projížďku na koni je ráno nebo podvečer.

Seychelský mořský park Ste. Anne
Autor: Scarygami

Místo

Golfové hřiště Lemuria 4° 18' 0.5076" S, 55° 40' 53.1408" E
Location