Jste zde

Domů » Jídlo a pití

Seychely - rybí kuchyně

Seychelly - rybí pokrm

Pro seychelskou kuchyni jsou typické pokrmy z rýže a ryb. Nabízí ale mnohá překvapení. Tomu, co se na Seychellách vaří, smaží a peče, rozhodně nelze říkat kreolská gastronomie. Kreolská gastronomie zahrnuje kuchyně všech zemí, kde se mluví kreolštinou a tak se bavme raději o seychelské kuchyni. Je inspirována etnickou různorodostí obyvatel, kteří na souostroví u afrických břehů žijí. Vliv Afriky se nezapře. Každá národnostní skupina, již na Seychellách najdete, si přinesla kulinářské umění ze své původní domoviny. Proto se zde servírují pokrmy asijské, indické, africké i evropské - ty jsou většinou ovlivněny původními kolonizátory.

Seychelská jídla jsou silně kořeněná jen občas. Harmonickou a chutnou kombinaci vytváří směs koření: hřebíček, muškát, máta, skořice, kardamon, feferonky, česnek, kurkuma a zázvor. Velice pečlivě připravovaná směs nemá přebít chuť hlavní přísady.
Výpůjčkou z indické kuchyně jsou různé druhy curry. Oblíbené je třeba zeleninové curry. Na kousky nakrájená zelenina se povaří v hrnci a ochutí se zmíněnou směsí koření. Také z ryb se nechá připravit výborné curry. Kdo ho nechce jíst moc ostré, může ho zjemnit kokosovým mlékem.
Jako hlavní jídlo se podává většinou ryba, kuřecí nebo hovězí maso. Ryby se chytají v moři kolem ostrovů a většinou ten stejný den se prodají.