Jste zde

Domů » Mahé

Seychely - pronájem auta

Seychely - auta
Autor: Foot Slogger

Na ostrovech Mahé a Praslin najdete celou řadu autopůjčoven. Jejich adresy si můžete snadno najít na internetu. Auto si můžete vypůjčit již na letišti nebo při ubytování v jednom z větších hotelů.

Abyste si mohli auto půjčit, musíte předložit řidičský průkaz a zaplatit půjčovné, v jehož ceně je i povinné ručení (spoluúčast do 1000 eur). Můžete zaplatit v hotovosti i platební kartou. V autech bývá minimum benzínu, proto vaše ptvní cesta jistě povede k nejbližší benzinové pumpě.

Místní čerpací stanice mívají otevřeno denně od 7.00-19.00. Na Mahé najdete jen 6 pump: v hlavním městě Victoria, na letišti, v zátokách Beau Vallon, Anse Royale, Baie Lazare a u hotelu Mahe Beach. Na Praslinu najdete 2 pumpy: v Grand Anse a v Baie Ste. Anne.

Na seychelských ostrovech se jezdí vlevo a dopravní značky zhruba odpovídají těm evropským. Silnice na Mahé jsou v dobrém stavu, ale jsou plné zatáček, úzké a okraje často nejsou zpevněné. Maximální možná rychlost v obcích na Mahé a na Praslinu je 40 km v hodině, maximální rychlost mimo obec je 65 km v hodině. Pokud byste měli nehodu, ihned kontaktujte autopůjčovnu. Pomůže vám, případně i obstará náhradní vozidlo.