Jste zde

Domů » La Digue

Poznejte ostrov La Digue, 2. část

Z Mahé se můžete na La Digue dopravit dopravní lodí, cesta trvá asi tři a půl hodiny. Jakmile se vylodíte, ihned vám místní obchodníci budou chtít za poplatek půjčit kolo. Pokud se chcete rychle dostat na nějaké místo, pak si ho jistě vypůjčíte. Pokud ale vášnivě rádi fotografujete krásné scenérie, kolo si raději nepůjčujte. Neustále byste z něho museli sesedat, neboť téměř všude na ostrově uvidíte krásné motivy, které si budete chtít vyfotit.

Volské povozy ovšem na ostrově téměř neuvidíte. Když přijíždí loď s turisty, je vůz tažený voly u výstupního místa sice připraven, ale dnes jsou povozy spíše pouhou atrakcí pro turisty. Jako dopravní prostředek hrají v životě místních obyvatel jen podřadnou funkci.

Ubytovat se můžete v soukromém penzionu, jejich majitelé bývají velmi pohostinní. Uvaří vám, nač máte chuť, připraví vám skvělé kreolské speciality (třeba smažené chlebovníkové rolky nebo domácí marmeládu z papáji a vanilky). Pokoje v soukromí bývají spíše jednoduše zařízené, plné komárů. Nedá se říct, že by byly zrovna čisté, ale ubytování i s polopenzí bývá skutečně laciné.