Jste zde

Domů » Praslin

Ostrov Praslin

Seychelly - část ostrova Praslin
Autor: travelplanet

Vnitřní ostrov Praslin je s rozlohou asi 38 km² druhý největší ostrov Seychell, žije zde kolem 7 tisíc obyvatel. Autem ho objedete zhruba za 2 hodiny. Od Mahé je vzdálen asi 45 km. Nachází se zde nádherný park Valée de Mai, který byl zařazen na seznam UNESCO. Na ostrově najdete překrásné pláže: např. Anse Lazio a Anse Georgette, jež byly zařazeny na seznam deseti nejkrásnějších světových pláží.

Před francouzskou kolonizací sídlili na pobřeží Côte ďor (Zlaté pobřeží) piráti. Ostrov byl pojmenován po francouzském ministrovi námořnictví, vévodovi de Praslinovi. V 19. století byl generál Gordon přesvědčen, že na ostrově našel zahradu Eden - park Valée de Mai, v němž roste také coco de mer - nejtěžší ořech na světě. V parku najdete 6 endemitických druhů palem.

Praslin je důležitým centrem cestovního ruchu. Lidé jsou zde pohostinní. Ostrov nabízí mnoho možností ubytování. Je tu i jedna základna, z níž se můžete vydat na další ostrovy - mnohé z nich jsou chráněné přírodní oblasti kvůli výskytu endemitických živočichů a rostlin.

Pohled z pláže Anse Lazio na ostrově Praslin