Jste zde

Domů » Mahé

Ostrov Mahé

Seychelly - část ostrova Mahé
Autor: travelplanet

Vnitřní ostrov Mahé je 28 km dlouhý a 8 km široký, svojí rozlohou zaujímá asi 155 km² a žije na něm kolem 70 tisíc obyvatel. Nachází se na něm hlavní město Seychel strong>Victoria a mezinárodní letiště.
Na ostrově - jedná se o hospodářské centrum regionu - žije asi 90% veškerého obyvatelstva. Jde o potomky Afričanů, Indů, Číňanů a Evropanů. Sídlí zde i vláda Seychelské republiky.

Vrcholky žulového pohoří se tyčí až do výšky 1000 m. n. m. Rostou zde rostliny, které jinde na světě nenajdete: např. vanilkovou orchidej nebo masožravou láčkovku.

Jako první ostrov prozkoumali Angličané, v roce 1609. Roku 1742 přijela na ostrov expedice Lazara Picaulta. V té době začali Mahé osídlovat Francouzi, kterým ostrov patřil do roku 1814. Potom byl britskou kolonií až do roku 1976, kdy byla vyhlášena jeho nezávislost.

Mahé je dopravní uzel Seychel. Dostanete se z něj na sousední ostrovy i do vzdálenějších oblastí Seychel, odlétají z něj všechny vnitrostátní lety (společnost Air Seychelles).
Autem ostrov objedete za 2 až 2 a půl hodiny. Během jízdy narazíte na většinu ubytovacích zařízení, která vůbec na Seychellách jsou, památky a jiné atraktivity.

Pláž Beach Banyan Tree, Mahé