Jste zde

Domů » Neobývané

Ostrov Anonyme

Seychelly - ostrov Anonyme

Žulový ostrov Anonyme o rozloze 0,096 km² se nachází nedaleko mezinárodního letiště na ostrově Mahé, jen 700 metrů od východního pobřeží tohoto hlavního seychelského ostrova.
Téměř se nechce věřit, že tak malinký ostrůvek je opředen tolika legendami o pokladech, které na něm prý byly ukryty. I dnes hraje Anonyme důležitou roli v seychelském folkloru. Ostrov byl pojmenován podle lodi Anonyme, která kdysi u jeho břehů přistála.

Kdysi ostrov vlastnila rodina St. Jorre, jedni z prvních obyvatel Seychel. Díky blízkosti Mahé byl ostrov předurčen k důležité roli při stavbě mezinárodního letiště. Byly na něm zřízeny sklady trhavin. Dnes je ostrov v soukromém vlastnictví resortu s luxusními chalety.
I když je ostrov velmi malý, jeho fauna i flóra je opravdu různorodá. Roste tu mnoho druhů vzácných stromů, například bois noir nebo banánovníky a žije zde hodně druhů ptactva a také želvy obrovské. Ostrov nabízí ideální podmínky pro šnorchlování a rovněž krásný výhled na ostatní ostrovy. Můžete zde také sledovat nádherné západy slunce.

Ostrov Anonyme, Seychely
Autor: JohnnyShaw