Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Nemoci a rady na cestu

La Digue a nemocnice Logan Hospital

Na Seychelách se nevyskytuje malárie ani jiné tropické nemoci. Nepotřebujete tudíž žádná speciální očkování při dovolené v tomto tropickém ráji. Počítat ale bohužel musíte s komáry.

Většina hotelů je proto vybavena klimatizací anebo ventilátory a moskytiérami. Některé hotely také nabízejí vonné esence, které po zapálení komáry odpudí. I na ostrovech seženete repelenty, kterými se můžete namazat.

Komáři přenášejí horečku dengue, která se občas na ostrovech vyskytne. Nemoc se projevuje horečkou, únavou, vyrážkou a svěděním, a trvá 1 až 2 týdny. Pomáhá při ní vitamin C a klasické léky na snížení horečky (třeba aspirin).

Pokud si způsobíte poranění mořskými korály, i drobné oděrky omyjte pitnou vodou, vydezinfikujte alkoholem a namažte mastí. V nejhorším případě vyhledejte lékaře. Nejlepší je vyhnout se úrazům v moři, pod vodou se nedotýkejte ničeho, co neznáte. Noste ploutve nebo obuv do vody.

Hlavně v prvních dnech pobytu se nevystavujte přímému slunečnímu záření. Při výletech se chraňte krémem s vysokým faktorem, pokrývkou hlavy a oblečte si tričko. Tropický úžeh může způsobit nejen kožní problémy, ale i problémy krevního oběhu. Ty se mohou projevit i ztrátou soli. Pokud se opravdu hodně potíte, je dobré vzít si tabletky soli.

I když je voda z kohoutku pitná a úroveň hygieny opravdu vysoká, nelze vyloučit průjmové onemocnění. Sehnat léky na některých ostrovech je opravdu složité. Přibalte si proto do kufru léky proti bolesti, průjmu, horečce, úpalu a nachlazení.
Rozhodně na Seychely nejezděte bez zdravotního pojištěni.

Mahé - nemocnice Anse Royale Hospital