Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Mont Fleuri

Seychelly - hora Mont Fleuri

Mont Fleuri je jedním z 25 správních obvodů Seychel, jeho hlavní část se nachází na ostrově Mahé. Zahrnuje také šest ostrovů parku Ste. Anne Marine National Park (mezi nimi i ostrovy Ste. Anne a Ile au Cerf, kde stojí několik hotelů) a dva ostrůvky dále na východ - Beacon Island a Île Seche (nebo také Harrison Rock).
Právě v této oblasti se v okolí řeky Rochon River roku 1771 usadili první obyvatelé ostrova Mahé.

Správní obvod je částí hlavního města Victoria a nachází se jižně od centra města. V koloniálním období bylo Mont Fleuri místem, kde žila nižší střední třída. Dnes zde stojí velké vzdělávací zařízení, například Polytechnická a Pedagogická univerzita, francouzská a mezinárodní škola a další. Dále se zde nachází nemocnice a Ministerstvo zahraničí, vzdělání a životního prostředí.

V hlavním městě se nachází také zajímavá botanická zahrada Victoria Botanical Garden. Byla založena v roce 1901 a má rozlohu přibližně šest hektarů. Je jediným zařízením svého druhu v tomto ostrovním státě a velkou turistickou atrakcí. Botanická zahrada spadá pod Ministerstvo životního prostředí, které zde má také sídlo.

Park leží na úpatí stejnojmenné hory Mont Fleuri, která je vysoká 150 metrů. Vstup do zahrady leží u silnice Mon Fleuri Road. Zahrada se rozprostírá v šířce asi 120 metrů podél silnice a půl kilometru podél hory. Roste zde 33 druhů palem, z toho je šest místních. Kromě toho je zahrada domovem 66 druhů stromů a tří druhů pandanusů. Z místních zvířat zde žijí Aldabra obří želvy a seychelšti kaloni (Pteropus seychellensis). V horní části zahrady se nachází v zalesněné oblasti jeden z posledních původních pralesů na Seychelách.

Místo

Victoria Botanical Garden 4° 37' 50.628" S, 55° 27' 10.6164" E
Location