Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Místní doprava

Seychelly - vypůjčená kola

Tak jako jinde na světě si můžete i na souostroví Seychely půjčit dopravní prostředek. Na ostrovech Mahé a Praslin si turisté dost často půjčují auta nebo malá autíčka, kterým se říká minimoke. Na ostrově La Digue si zase můžete půjčit kolo.

Ostrovy Mahé a Praslin nabízejí také hustou a spolehlivou síť veřejné autobusové dopravy. Není ani zapotřebí si půjčovat auto, protože autobus vám zde bude bohatě stačit. Jedná se o cenově velmi výhodný způsob, jak tyto nádherné ostrovy prozkoumat. Navíc se autobusem dostanete prakticky všude.

Mnohý Středoevropan však poněkud znervózní, když uvidí, jak jsou místní autobusy staré. V turistickém informačním centru ve městě Victoria vám zdarma dají jízdní řád a dokonce i řád ostrova Praslin. Pokud budete chtít vystoupit, stačí zavolat nahlas na řidiče "devant", které se vyslovuje přibližně dewon. Řidič autobusu vám poté velmi rád zastaví.

Pokud chcete jezdit některým vypůjčeným dopravním prostředkem, nezapomeňte, že se zde jezdí vlevo. Seychely totiž dříve byly jednou z britských kolonií.

Místo

Victoria 4° 37' 10.128" S, 55° 27' 18.3528" E
Location