Jste zde

Domů » La Digue

La Digue - zátoka Anse Sévère

La Digue - zátoka Anse Sévère

Vydáte-li se z obce La Passe na ostrově La Digue na sever, za pár minut dojdete k dalšímu okouzlujícímu místu, kterým je zátoka Anse Sévère. Písečnou pláž lemují stromy takamaka. Žulové skály, které se objevují v jiných seychelských zátokách, tady ale nenajdete. Vlny zde bývají o něco vyšší než na jiných místech ostrova.

Střed zátoky není příliš vhodný ke šnorchlování, protože v této oblasti vidíte pouze písek. Občas tudy propluje rejnok, ale na toho si budete muset dlouho počkat. O něco lepší podmínky jsou kolem skal na levém i pravém kraji zátoky, kde se nějaké ryby vyskytují. V květnu a v červnu je zde ovšem naplavená mořská tráva a viditelnost je ve vodě omezená.

Z pravé strany pláže můžete v polovině června o večerech pozorovat západ slunce mezi ostrovy Praslin a Curieuse. Při troše štěstí uvidíte dokonce atmosferický jev, jemuž se říká "zelený blesk", který je viditelný převážně v tropických oblastech. Díky ohybům světla v různě hustých vrstvách vzduchu se na pár sekund nad obzorem objeví zelená záře. Poté sluneční kotouč zcela zmizí.

La Digue - zátoka Anse Sévère
Ostrovy: