Jste zde

Domů » Obývané

Informace o ostrově Cerf

Ostrov Cerf patří do skupiny vnitřních ostrovů, má rozlohu asi 127 km2. Leží uprostřed národního parku Ste Anne Marine a je dalším ostrovem sousedícím přímo s hlavním ostrovem Mahé. Jako všechny seychelské ostrovy se může i tento pyšnit nádhernými plážemi, které přímo vyzývají ke koupání, slunění a potápění. Pro své přírodní krásy a snadnou dostupnost z Mahé je vyhledávaným cílem pro výletníky, kteří zde pořádají oblíbené pikniky.

Ostrov byl pojmenován podle lodi "La Cerf", která sem připlula v roce 1756, aby ostrov obsadila jménem Francie. I dnes je zřejmé, že zde byly dříve plantáže kokosovníků, neboť tyto palmy dodnes mezi bujnou vegetací exotických stromů a keřů na rozloze 116 ha převládají. Kromě jiných vzácných druhů zvířat a rostlin zde zdomácněla i želva obrovská.

Cerf je jediným obydleným ostrovem v národním parku Marine. Místní obyvatelé musí denně dojíždět na hlavní ostrov Mahé jak za prací, tak pro nákupy. Ale tato 4 km dlouhá cesta se dá dnes zvládnout již jen za několik minut.
Tři místní hotely nabízejí svým klientům vysoký standard perfektních služeb, velmi dobrý servis a výtečnou kreolskou kuchyni.

Ostrovy: