Jste zde

Domů » Ubytování

Cestovní ruch na Seychelách

Seychelly - pobřeží

Teprve po založení mezinárodního letiště na ostrově Mahé na Seychelách roku 1971 začal čím dál víc nabývat na významu příliv turistů ze západní Evropy, Japonska a jižní Afriky. Dalo by se říci, že dokud nebude v seychelských vodách objevena ropa, a že je tato pravděpodobnost velmi malá, musí se cestovní ruch postarat o to, aby si Seychelané zachovali své sociální jistoty.

Protože je nabídka pobřeží s nádhernými plážemi, které mohou turisté využívat, celkem malá, mají Seychely jen jedinou možnost. Díky vysokým cenám uchovat pouze omezený počet turistů, a tak zabránit "opotřebování". Pokud by se ostrovy otevřely masovému turismu, jejich přírodní krásy by byly brzy zničeny.

Cestovní ruch je dodnes nejdůležitější hospodářské odvětví Seychelské republiky a tím pádem i odvětví, do kterého chce stát v budoucnosti nejvíce investovat. Svou pozornost zaměřuje především na ekoturismus. Stát podporuje především malé, dobře vybavené hotýlky na vnějších ostrovech, které prosazují ekologické hledisko. Využívají solární energie, šetrně zacházejí s vodou a používají biologické čističky odpadní vod. Takovéto hotely už byly postaveny na ostrovech Bird Island, Alphonse, Desroches, Denis Island, North Island a Sainte Anne.

Zařízení Frégate Island Lodge bylo přeměněno v jeden z nejelegantnějších a nejdražších ostrovních hotýlků na světě. Podobné, z bungalovů složené, hotely byly postaveny i na ostrovech Anonyme, Cousine a Cerf. Kromě toho má být na ostrově Assomption postaven luxusní resort, který by měl sloužit návštěvníkům zajímajícím se o ekologii jako výchozí bod pro exkurze na ostrově Aldabra. Dále by se měl zvýšit ekologický standard hotelů na Mahé, Praslinu a La Digue, aby je využívala náročnější a bohatší klientela.

V zátoce Anse Kerlan vznikl luxusní resort Lémuria s 98 pokoji, golfovým hřištěm o 18 jamkách a s wellness centrem. Hotely ĽArchipel a Château des Feuilles (všechny na Praslinu) dosáhly takové úrovně služeb, která kdysi nebyla na Seychelách považována za možnou. Díky ní se však zařadily mezi nejlepší plážové hotely v Asii a Karibiku.

Místo

Zátoka Anse Kerlan 4° 17' 58.1892" S, 55° 40' 44.7312" E
Location