Jste zde

Domů » Mahé

Seychely - hlavní ostrov Mahé

Mahé - zátoka Anse Major
Autor: reibai

V roce 1971 bylo na Mahé zřízeno první mezinárodní letiště. Seychely se tak otevřely cestovnímu ruchu. Všichni, kdo cestují na Seychely, tak přilétají nejdříve na Mahé. I zde ale najdete nedotčené pláže. Centrum vodních sportů v Beau Vallon Bay zase láká na aktivní dovolenou: paragliding, vodní lyžování, windsurfing. Najdete zde původní dešťový prales Morne Seychellois. Hned vedle něj se rozprostírají čajové plantáže a plechové domečky střídají nádherné stavby v koloniálním stylu.

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv dopravní prostředek, Mahé nabízí spoustu krásných míst, kam se můžete vypravit na celodenní výlet. V botanické zahradě ve městě Victoria uvidíte místní flóru. Zahrada Le Jardin du Roi odráží také historii Seychel.
Jižně od letiště ve Vilaz Artizanal najdete kolonii věrně zrekonstruovaných kreolských domků. Poblíž se nachází manufaktura La Marine, kde se vyrábějí modely lodí. Kdo má rád šnorchlování, ať si zajede do přímořského parku Port Launay na severozápadě Mahé nebo do parku Sainte Anne. Člun vás k němu zaveze za 20 minut. Přestože korálů značně ubylo, podmořský svět je pořád plný ryb.

Pokud jste se nasytili krás Mahé, můžete se samozřejmě vypravit na okolní ostrovy. Loď dojede z Victorie na ostrov Praslin za 4 hodiny, letadlo doletí za 15 minut. Abyste poznali všechny zajímavosti Mahé, rezervujte si alespoň týden. Stejnou dobu budete potřebovat, abyste si zašli na všechny zdejší pláže. Teprve když si uvědomíte, že na mapě světa je Mahé sotva znatelný bod uprostřed Indického oceánu, pochopíte, co to všechno znamená.

Ostrovy: