Jste zde

Domů » Praslin

Žulové ostrovy, 2. část

Cesta údolím Vallé de Mai
Autor: Vallé de Mai

Na druhý největší seychelský ostrov Praslin doletíte z Mahé letadlem za 15 minut, cesta lodí trvá hodinu. Povrch ostrova je pokryt tropickým pralesem a jistě potěší milovníky přírody. Především Májové údolí (Vallé de Mai), kde se daří tropickým rostlinám a živočichům. Voní zde vanilka, rostou zde kokosové ořechy coco de mer a své písně zpívají vzácní ptáci. Autobus vás doveze do všech koutů ostrova, přičemž poznáte i místní obyvatele.

Z Praslinu můžete podnikat výlety na okolní ostrůvky. Za 30 minut vás trajekt zaveze na ostrov La Digue, kde se na okrajích písečných pláží tyčí žulové skály. Místní bílé pláže jsou všem dobře známy z reklamních materiálů. Je to úžasný cíl pro všechny, kteří chtějí na chvíli uniknout všedním dnům. Návštěvníci oceňují hlavně klid, který na ostrově vládne.

Žulový ostrůvek Frégate byl kdysi útočištěm pirátů, kteří byli vyhnáni z ostrova Madagaskar. Říká se, že na ostrově ukryli mnoho pokladů. Na kokosových palmách, mandarinkovnících a papájovnících žije plno tažných ptáků, holubů a rybáků. Frégate je ideálním cílem pro každého, kdo chce uniknout každodennímu stresu.

Na ostrově Thérèse si přijdou na své milovníci vodních sportů, vyzkoušet můžete potápění, rybaření nebo plachtění. Na malý ostrov Cousin se zase stahují ohrožené druhy ptactva. Kdo chce, může je na bezpečném místě pozorovat v době jejich líhnutí.

Nejseverněji položený žulový ostrov na Seychelách, Aride, je domovem mořských ptáků. Turisté mohou tento ostrov navštívit od října do dubna. Velmi malý ostrov Curieuse leží přímo před Praslinem. Žije zde přes 150 želv obrovských, některé jsou až 300 let staré.

Silhouette leží severozápadně od Mahé. Láká milovníky přírody a pěší turistiky, auta ani silnice na ostrově totiž nenajdete. Místo toho je zdejší prales plný potůčků, říček a vodopádů. Přírodovědci tu objevují vzácné exotické stromy a rostliny. Zhruba 300 místních obyvatel se živí pěstováním kávy, tabáku, skořice a avokáda.

Místo

Májové údolí, ostrov Praslin 4° 19' 46.344" S, 55° 44' 16.2816" E
Location