Jste zde

Domů » Pláže

Seychely - dovolená

Mahé - jedna ze zátok
Autor: reibai

Pokud byly Seychelly před pár lety rájem pro bohaté lidi s vysokým platem, nyní si je může dovolit i běžný člověk. Pokud máte dost odvahy na to, abyste si zakoupili dovolenou 2 týdny před odjezdem, najdete v cestovních kancelářích opravdu výhodné nabídky. Čím více se blíží doba odletu, tím je cena zájezdu nižší.
Peníze vám bez problémů vymění v bankách, směnárnách i hotelích. Běžné platební karty přijímají v hotelích, větších restauracích, obchodech a autopůjčovnách. Co se týče krádeží a kriminality, budete se na ostrovech cítit relativně bezpečně, i když budete ostrovy prozkoumávat na vlastní pěst mimo vyznačené cesty. Na plážích si však dejte pozor na zloděje. Rádi okrádají turisty, kteří si nechávají na pláži dražší věci, když jdou plavat nebo šnorchlovat.

S oblečením si nedělejte starosti. Do většiny barů a restaurací jen nesmíte jít večer v plavkách a u pánů vyžadují dlouhé kalhoty. Jinak platí: čím lehčí a vzdušnější oblečení, tím lépe. Na většině pláži se mohou ženy klidně koupat bez vrchního dílu plavek. Budete-li se koupat úplně nazí, narazíte ovšem na odpor.
Používejte opalovací krémy! Čím vyšší faktor, tím lepší. Mažte se, i když je slunce za mraky, neboť nebezpečné sluneční záření je mnohem intenzivnější než u nás doma. Možnost, že dostanete úpal, je opravdu velká.

Seychelly jsou ideálním místem pro lidi, kteří chtějí vypnout, uvolnit se, načerpat energii a těšit se z krásy a jedinečnosti ostrovů. Kdo hledá bohatou večerní zábavu, kulturu a bohaté animační programy, ten tu není na správné adrese. Pár diskoték na Seychellách sice je, hotely obchází několik hudebních skupin, ale středomořským letoviskům nemohou ostrovy naštěstí konkurovat.
Život plyne ve zcela jiném tempu, hodiny ubíhají nějak pomaleji. Pokud má člověk štěstí a dovede se zdejšímu tempu - byť jen na pár dnů - přizpůsobit, nebyl čas strávený na Seychellách zbytečný.

Mahé - jedna z pláží
Autor: reibai