Jste zde

Domů » Mahé

Hlavní město Victoria - ostrov Mahé

Hlavní město Victoria leteckým pohledem, Seychely

Hlavním městem ostrova Mahé je Victoria, i když se svými 30 000 obyvateli působí na Evropana spíše jako provinční městečko. Když kolem šesté hodiny večerní zapadne slunce a začne noc, město se úplně vyprázdní. Přes den v něm však najdete vše, co k životu potřebujete: banky, obchody, poštu, obchůdky se suvenýry, muzea.

V úplném centru města stojí hodinová věž ľHorloge, jde o kopii známého londýnského Big Benu. Tato věž se stala poznávacím znamením ostrova Mahé. Tropické ovoce, zeleninu a čerstvé ryby si můžete koupit na trhu, který je druhým centrem Victorie.

Ve Victorii se rovněž nachází autobusové nádraží. Z něj vyjíždějí autobusy do všech koutů ostrova. Protože je Mahé spíše malý ostrov - 27 km dlouhý a maximálně 8 km široký - dostanete se i na nejvzdálenější pláž rychle a současně levně.

Dalším oblíbeným dopravním prostředkem je autíčko Mini Moke. Mějte však na paměti, že se na Seychelách jezdí vlevo. Úzké silnice, které mnohdy vedou po kraji příkrých převisů, nejsou rovněž vhodné pro úzkostlivé nebo nejisté řidiče.

Victoria s přístavem, ostrov Mahé