Jste zde

Domů » La Digue

Zážitky v přírodě, 2. část

Seychelský ostrov Denis se západem Slunce
Autor: ChodHound

Na ostrově žijí chráněné želvy obrovské, které byly dovezeny z Aldabry. Ostrov je pro turisty zajímavý ale i díky rozmanitému ptactvu. Z Praslinu se pořádají na Curieuse jednodenní výlety lodí. Roku 1744 byl ostrov objeven Lazarem Picaultem a pojmenován byl po jedné z objevitelských lodí, Schoner de Curiese. Roku 1827 učinila mauricijská vláda z ostrova útočiště pro malomocné.

Denis Island

Seychelský ostrov Denis obklopují písečné pláže a do zářivě bílého písku kladou vajíčka želvy obrovské. Korálový útes na jihu, jihozápadě a východě vytváří velkou, klidnou lagunu. Vnitrozemí pokrývá hustý palmový les, kterým vede několik turistických stezek.

Farquhar

Ideální přístaviště pro jachty, úžasné místo pro milovníky potápění. V mělkých vodách mohou potápěči pozorovat žraloky, v laguně zase morény.

Frégate

Od dob, kdy se na ostrově ukrývali piráti, láká Frégate návštěvníky písečnými plážemi, příjemným klimatem i tropickou vegetací. Žijí zde chránění živočichové, ale chráněné jsou i některé rostliny. Ochranu přírody se podařilo uvést v soulad s požadavky turistů.

La Digue

Asi 5 km dlouhý a maximálně 3 km široký ostrov La Digue je nejfotografovanějším ostrovem souostroví Seychely (4. největší ze souostroví). Díky krásné přírodě, klidu a sympatickým obyvatelům je tento ostrov opravdu jedinečný. Na ostrově najdete krásné písečné pláže (např. Anse Source ďArgent), turistická zařízení, ale panuje zde spíše klid.

Mahé

S rozlohou 150 km² je Mahé největším ostrovem souostroví Seychely. Díky vrcholku Morne Seychellois, jejíž vrchol se tyčí do výšky 905 m, je i nejvyšší. Mnoho míst teprve čeká na objevení. Najdete zde husté lesy, fascinující říši rostlin i živočichů a především bílé písečné pláže.

Praslin

Prakticky celý ostrov je pokryt pralesem. Milovníky přírody Praslin jistě nadchne. V Májovém údolí rostou, kromě mnoha jiných rostlin, i palmy coco de mer. Ořechy jsou však stejně jako ostatní rostliny a živočichové, co zde žijí, chráněné.

Silhouette

Ostrov vzdálený 20 km od Mahé ocení všichni milovníci přírody a pěší turistiky. Ještě před pár lety bylo možné dostat se na ostrov jen ve člunu, když bylo moře klidné. Ostrov pokrývá hustý prales, v němž roste plno vzácných dřevin. Ostrov nabízí nedotčenou přírodu, skaliska i korálové útesy. Turistické stezky se skrývají v ananasových a zeleninových plantážích.

Seychelský ostrov Denis Island s pláží
Autor: ChodHound

Místo

Ostrov Frégate 4° 35' 5.9604" S, 55° 56' 50.2404" E
Location