Jste zde

Domů » Neobývané

Neobývané Vnitřní ostrovy, 1.část

Félicité

Rozloha: 2,68 km²

Ostrov Félicité se rozkládá ve vzdálenosti 4 kilometrů od sousedního ostrova La Digue, v blízkosti ostrovů Sisters Islands, Marianne a Ile Cocos.

Rozloha ho řadí na 6. místo, co do velikosti mezi Vnitřními (žulovými) ostrovy.

Jeho velkou část tvoří Ramos National Park.

Tento idylický a malebný ostrůvek je dnes využíván jako prázdninový resort, ale až do 70. let minulého století byl jednou velkou kokosovou plantáží, na které pracovalo zhruba 50 zaměstnanců.

Na konci 19. století zde byl držen Brity sultán Abdullah Muhammad z Peraku, jedna z několika významných osobností, které byli na ostrovech v exilu, poté se odstěhoval na hlavní ostrov Mahé.

Ještě před nedávnem se na ostrově nacházela luxusní rezidence té nejvyšší třídy, která poskytovala exkluzivní dovolenou osobnostem jako byl např. britský premiér Tony Blair.

V současné době zde byl otevřen nový resort Six Senses Zil Pasyon se 30 luxusními vilkami, wellness centrem a soukromou pláží.

Round Island

Rozloha: 0,018 km²

Ostrov Round Island se rozkládá v národním parku Ste Anne Marine a sousedí s ostrovem Moyenne. Překrásné místní pláže a malé zátoky jsou rájem pro plavce.

Celý ostrov je možné pěšky obejít za přibližně 15 minut a je to opravdu příjemná procházka, při které se vám nabídnou úžasné výhledy do okolí. Tento malebný ostrůvek má nejvyšší bod v pouhých 26 metrech.

Až do roku 1942 zde byly umisťovány ženy, které onemocněly leprou. Dnes je na ostrůvku vybudováno luxusní ubytování Enchanted Island s vilkami v tropické zahradě, bazénem, wellness centrem a s privátním přístupem na pláž.

Aride

Rozloha: 0,683 km²

Ostrov Aride se rozkládá 10 km severním směrem od Praslinu, roku 1967 byl vyhlášen chráněným územím a v roce 1973 zakoupil ostrov Christopher Cadbury.

Na ostrově rok od roku přibývá kolonií mořských ptáků, bylo pozorováno i 5 endemických druhů, které jakoby zmizely s osídlením ostrova, ale nyní se opět navrátily.

Hnízdí zde, jako na jediném místě na Seychelských ostrovech, např. faeton červenoocasý. Svůj domov zde našel i nody tenkozobý, který zde žije v největší kolonii na světě.

K vidění je i největší seychelská populace rybáka rajského a největší světová populace buřňáka tmavohřbetého.

V roce 1988 sem byl z ostrova Cousin "zavezen" rákosník seychelský, a jeho populace je zde v současné době největší na světě s více než 2000 páry.

Z ostrova Cousin pochází také snovatec seychelský, který se na Aride objevil roku 2002, stejně jako šáma seychelská pocházející z ostrova Frégate.

Není to však jen fauna, která vás zaujme na tomto ostrově, jedinečná je i rozmanitá flóra s mnoha druhy speciálních rostlin, které se nacházejí pouze na tomto území.

Místo

Six Senses Zil Pasyon, Félicité 4° 19' 2.8344" S, 55° 52' 6.1356" E
Location