Jste zde

Domů » Mahé

Vydejte se na ostrov Mahé, 2. část

Seychelský ostrov Mahé s vodopádem

Do chladivých dešťových pralesů, kde velké stromy lemují horské převisy, se můžete vydat po více či méně příkrých turistických stezkách. Seychelský ostrov Mahé však nabízí plno dalších přírodních skvostů.

Na severovýchodě u přístavu Port Glaud se nachází rozlehlý mangrovníkový les. V moři poblíž města Victoria je zase Mořský národní park sv. Anny. Nádherné, často velmi osamělé zátoky podél pobřeží vybízejí ke koupání, šnorchlování nebo k obyčejnému lenošení.

Koupání v zátokách ovšem nelze doporučit v každé roční době. Během některých sezón působí proudy, které mohou být velice prudké. Podrobnější informace vám rádi sdělí v místním informačním centru. I když je moře v zátokách rozbouřené a nedá se v něm plavat, někde na druhé straně ostrova většinou bez problémů najdete místo, kde si v moři klidně zaplavat můžete.

Možnosti k nákupům jsou na Mahé velmi dobré. Všechny výrobky stojí ve všech obchodech na ostrově úplně stejně. I v malých krámcích seženete snad všechno. Protože malé obchůdky najdete opravdu všude, nemusíte si hned půjčovat auto. Hodně věcí vyřídíte pěšky nebo můžete jet autobusem.

Seychelský ostrov Mahé s pláží
Ostrovy: