Jste zde

Domů » Mahé

Vydejte se na ostrov Mahé, 1. část

Mahé a mezinárodní letiště

Největším ostrovem seychelského souostroví je Mahé, kde se také nachází hlavní město Victoria. To patří k nejmenším hlavním městům světa. Působí až ospalým dojmem, ale přitom přitom z něj vyzařuje neskonalý půvab a to hlavně díky mnoha krásným a z části velmi dobře zachovaným stavbám z období kolonialismu.

Ostrov se rozprostírá na ploše 150 km² a žije na něm přibližně 90% obyvatel celého souostroví. Kdo letí na Seychely, přistane na Mahé, protože se zde nachází mezinárodní letiště. V jeho bezprostřední blízkosti se tyčí hory žulového původu. Najdete zde strmé skalní útvary, které vyrůstají z husté zeleně dešťového pralesa.

Na severu ostrova se rozprostírá národní park Morne Seychellois, kde si přijdou na své všichni milovníci pěší turistiky a krásné přírody. Můžete vystoupit třeba na horu Copolia, kde najdete například masožravé rostliny.

Hlavně ve své jižní části, kam turisté přicházejí jen zřídka, si ostrov Mahé zachoval svoji původní atmosféru. Člověk je zde prakticky sám mezi mnoha vyloženě přátelskými Seychelany.

Ostrovy: