Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Svatba

Seychely a jedna z romantických pláží
Autor: jmhullot

Uzavřít sňatek na souostroví Seychely je snem mnoha zamilovaných párů. Kdo ale chce takovýto obřad zažít na vlastní kůži, nemůže v žádném případě počítat s tím, že to bude jednoduché.

Je k tomu zapotřebí celá řada dokumentů přeložených i do angličtiny a úředně ověřených. Některé agentury se vysloveně specializují na tyto služby a jsou schopny se postarat v podstatě o cokoliv.

Stále více párů chce, aby jejich svatba byla jedinečnou událostí, ale ne všichni chtějí slavit nejdůležitější den svého života se svojí rodinou nebo s přáteli. Seychelská svatba je v tomto případě ideální řešení.

Každý, kdo plánuje svatbu na Seychelách, to může udělat na vlastní pěst, nebo si zvolit tzv. "svatební balíček". Rozdíly spočívají jednak v časových a také ve finančních nákladech. Všechny páry, které plánují svou svatbu na ostrovech, tak mohou ušetřit čas, ale je třeba sáhnout trochu hlouběji do kapsy.

Pár se může vzít na jedné z pláží ostrovů Mahé a Praslin, obzvláště oblíbené jsou Cap Lazare na hlavním ostrově Mahé, Anse Lazio na druhém největším ostrově Praslin nebo Anse Source d'Argent na malém, krásném ostrově La Digue.

Na vaše přání se svatba může konat na pláži při západu slunce, ale možný je také pavilon vyzdobený květinami. Pořadatel se postará i o svatební květiny, svatební dort, šampaňské pro novomanžele a samozřejmě i o dva svědky.

Pro svatební hostinu je nejjednodušší uspořádat ji v hotelu - mnoho hotelů vám pomůže zajistit dort, svěží květiny a fotografa. Některé vám to dokonce nabídnou zadarmo, pokud se u nich ubytujete na určitý počet nocí.

Páry musí nejprve požádat o uzavření manželství na matrice ve městě Victoria (Independence House, ostrov Mahé), a to minimálně jedenáct kalendářních dní předem, cena je asi 100 rupií. Pár se musí ubytovat na souostroví Seychely alespoň dva dny před obřadem.

Ti, kteří se chtějí vzít v hotelu, potřebují povolení od vedení hotelu a matriky. Mimo hotelové prostory se člověk může oženit (vdát) jen na soukromých a povolených místech - pro úřední povolení je také třeba souhlasu matriky.

Ať už v kanceláři nebo venku, vždy ke svatbě budete potřebovat dva svědky. Mimo matriční úřad stojí obřad 500 seychelských rupií. Můžete se ale vzít kterýkoliv všední den, a vlastně na všech Vnitřních ostrovech Seychel (Mahé, Praslin, La Digue, Anonyme, Bird, Cerf, Cousine, Denis, Frégate, Moyenne, North Island, Round Island, Ste. Anne a Silhouette).

Na Mahé, Praslinu a La Digue mají své vlastní matriční úřady, na ostatní ostrovy se ale musíte postarat na své náklady o dopravu oddávajících úředníků.

Také na Vnějších ostrovech se můžete nechat oddat, ale je to pak v průměru o dalších 500 rupií dražší. Dokonce i ti, kteří se chtějí vzít po 17. hodině nebo o víkendu, musí počítat s vyššími náklady.

Požadované dokumenty jsou rodný list (originál nebo úředně ověřená kopie), platné cestovní pasy nebo kopie prvních dvou stran, úřední potvrzení, že ti, kteří chtějí uzavřít manželství nejsou již něčí manželé, v případě potřeby potvrzení o rozvodu, popřípadě úmrtní list zemřelého partnera.

Důležité dokumenty je nejlepší předložit minimálně dva měsíce před svatbou. K datu svatby musí být předloženy i originály.

Aby vám bylo manželství uznáno i doma, musí být oddací list opatřen i doložkou, tzv. apostilou, kterou získáte za 140 rupií u Nejvyššího soudu na Seychelách.

Vyzdobený pokoj v seychelském hotelu
Autor: Scarygami

Místo

Matrika, Independence House, Victoria (Mahé) 4° 37' 23.9772" S, 55° 27' 16.9812" E
Location