Jste zde

Domů » Jídlo a pití

Seychely - jídlo a pití

Seychely - pokrm z makrely

Na Seychelách můžete ochutnat především čerstvé ryby - tuňáka, makrelu nebo sépii. Často jsou připravovány na způsob curry: k nakrájené rybě se přidá rýže, ostrá kari omáčka a různé druhy zeleniny jako lilek, dýně nebo chlebovník. Curry se připravuje i z kuřecího nebo vepřového masa. Zvláštností je curry z kaloně.

Pálivou omáčku si obvykle připravuje každý doma sám, ale můžete si ji koupit i hotovou - třeba na trhu v hlavním městě Victoria, na ostrově Mahé. Ne tak ostrá je kreolská omáčka, jejíž hlavní součástí jsou rajčata.

Další specialitou je polévka tec- tec s mušlemi. Kreolská kuchyně je ovlivněná francouzskou, indickou, africkou, čínskou a anglickou gastronomií. Chlebovník se upravuje podobně jako brambory (smažený, vařený, pečený), ale jeho chuť je sladší.

Na seychelských ostrovech se častěji servíruje kuřecí, vepřové, kaloňové, sépiové nebo humrové maso než hovězí nebo jehněčí, které se musí dovážet. Na ostrově Mahé najdete také čínské a italské restaurace. Skupiny 4 a více lidí by si měly stůl raději rezervovat předem - hlavně na Praslinu, ostrovech Cerf a Round Island.

Vybrat si můžete ze široké nabídky vín, lihovin a jiných alkoholických nápojů. Na Seychelách se vaří pivo Seybrew. Stejná firma vyrábí i černé pivo a nealkoholické nápoje. Opojné účinky má rumu podobná bacca, která se vyrábí z cukrové třtiny a calou, což je víno vzniklé kvašením květů z kokosových palem.

Kdo chce učinit něco pro své zdraví a dobře se vyspat, měl by si po večeři vypít šálek čaje z citronové trávy. Výborné jsou i čerstvě lisované ovocné šťávy nebo zdejší čaj. V obchodech se prodává alkohol od pondělí do pátku mezi 14.00 - 18.00, v sobotu mezi 8.00 - 12.00 a 14.00 - 18.00. Bary jsou otevřené od 11.30 - 15.00 a 18.00 - 22.00. Konzumace alkoholu na ulicích a na veřejnosti je zakázána.

Seychely a curry kuře
Seychely a hovězí pokrm
Seychely a čerstvé džusy