Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Seychelly - nákup potravin

Trh na ostrově Mahé
Autor: reibai

Seychelly jsou socialistický stát a proto zde existuje jedna závazná cena pro všechny produkty. Všechny potraviny seženete všude za jednu a tu samou cenu. Nehraje absolutně žádnou roli, jestli nakoupíte v supermarketu v hlavním městě Victoria nebo v malém obchůdku ve vesničce jako je třeba Baie Lazara Village.

Menší obchody bývají většinou otevřeny od 9.00 do 22.00, velký supermarket ve Victorii zase zavírá již pozdě odpoledne. Totéž platí pro trh, na němž si můžete nakoupit čerstvou zeleninu, ovoce a ryby. Ovoce a zeleninu navíc koupíte také v malých stáncích, které jsou roztroušeny kolem okrajů cest na každém větším ostrově Seychell. I zde platí, že ceny jsou všude přibližně stejné. Co se ale týče ovoce a zeleniny, ceny bývají vyšší než u nás.

Pokud si na Mahé budete chtít koupit čerstvý chléb, v malých obchodech uspějete jen stěží. Dokonce ani velký supermarket ve Victorii pekárenské výrobky nenabízí. Dobře zásobený obchod s pečivem najdete v Market Street - jen pár metrů od tržiště nebo v malém obchůdku na Revolution Avenue.

Seychelly - jeden z trhů
Autor: kyleplastock