Jste zde

Domů » Neobývané

Round Island

Seychelly - pohled na ostrov Round Island a Praslin

Přímo na korálovém útesu, u vstupu do Baie Ste Anne, se rozkládá malebný ostrov Round Island. Seychelský ostrůvek patří ke skupině vnitřních ostrovů, má rozlohu 0,193 km2. Toto malé území disponuje sice jen několika krásnými plážemi, ale zato moře nabízí fantastické možnosti při potápění a plavání se šnorchlem.

Pod hladinou se otvírá úplně nový svět, ve kterém se to hemží pestrobarevnými rybkami, občas propluje kolem velké hejno, jindy se zase ve skalnatém pobřeží schovávají ryby samotáři, ale všichni tito obyvatelé moře spolu s rostlinami, tyrkysovou a průzračně čistou vodou vám nabídnou nezapomenutelný zážitek.

Round Island náleží k mnoha ostrůvkům oklopujícím Praslin. Své jméno si získal díky svému tvaru připomínajícímu kolo. Celé území je bohatě porostlé vegetací. Dříve zde rostla i vzácná palma coco de mer, ale byla vykácena, když se zde zakládala nová kokosová plantáž. V době, kdy se ještě kopra (sušené jádro kokosového ořechu) prodávala na světovém trhu za vysokou cenu, byl ostrov Round Island znám špičkovou kvalitou kokosových ořechů.