Jste zde

Domů » Obývané

Ptačí ostrov Bird Island, 2. část

Bird Island - jeden z bungalovů
Autor: Scarygami

Díky promyšlenému stavebnímu způsobu si 25 bungalovů na Bird Islandu vystačí bez klimatizace. Střechy se základními zdmi spojuje pouze několik opěrných pilířů, tudíž v bungalovech neustále fouká chladivý větřík. Přes to všechno se nemusíte bát nočních útoků komárů, jelikož přes postele můžete přehodit sítě.

Okna nejsou zasklená, proto jimi může bez překážky proudit vzduch. Dřevěné rámy s laťkami můžete podle přání zavřít, abyste se ubránili před větrem a zvědavými ptáky. Mnozí hosté trpce litují toho, že pozdě odpoledne nezavřeli okna, protože v noci jsou pak pokoje plné zvědavých a ukřičených rybáků černohřbetých. V takovém ptačím obležení nemůže být na spánek ani pomyšlení.

Na ostrůvku prší velice zřídka. Užitková voda se zde získává ze sladkovodní bubliny, která se nachází pod ostrůvkem. Tato bublina plave na moři a je lehce slaná. Z tohoto důvodu neteče na Bird Islandu teplá voda, protože sůl v užitkové vodě by brzy zničila topné zařízení. Studenou vodou se ale sprchovat nebudete, protože voda je neustále vlažná. Teplota vzduchu dosahuje i více než 30°C a vlažná voda je tak příjemným osvěžením.

Ve velkých cisternách je shromažďována dešťová voda, která slouží jako pitná voda. Je zdravotně nezávadná a hosté si ji mohou nabrat zadarmo. V restauracích samozřejmě dostanete také vychlazenou vodu v plastových lahvích.

V laguně kolem Bird Islandu a na vnitřním okraji útesu plavou pestří obyvatelé moře. V bouřlivém období - tedy v květnu a v červnu - zde není možné šnorchlovat, protože moře je skutečně rozbouřené. Pokud je moře klidné, je Ptačí ostrov výbornou oblastí pro milovníky šnorchlování a potápění. Určitě byste měli podmořský život alespoň jednou prozkoumat, masku i ploutve vám půjčí za pár drobných v recepci resortu.