Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Praktické informace, 3. část

Seychelská oblast Port Launay
Autor: travelplanet

Oblečení
Do tropů je ideální lehké oblečení z bavlny, hedvábí nebo viskózy. I v hotelu můžete chodit oblečení v pohodlném, vzdušném oblečení, ale u mužů se očekává, že si oblečou dlouhé kalhoty.

Oblek a kravatu ovšem nechte doma - ledaže byste slavili svatbu. Zbytečné jsou i teplé svetry. Stačí tenký svetřík nebo mikina, neboť i večer bývá teplo.

V plavkách však choďte jen na pláži, maximálně v hotelové hale. Při cestě na Seychely se ale hodí i deštník a při vyjížďkách ve člunu určitě využijete nepromokavou větrovku. Nezapomeňte si také přibalit obuv do vody, ochrání vás před korály a mořskými ježky.

Míry a váhy
Jsou stejné jako u nás, jen výjimečně Seychely používají starý anglický systém jednotek.

Nouzové volání
Budete-li potřebovat hasiče, první pomoc nebo policii, zavolejte vždy na číslo 999.

Otevírací doba
Úřady: pondělí - pátek: 8:00-12.00, 13.00-16.00
Obchody: pondělí - pátek: 8.00-17.00, sobota: 8.00-12.00
Malé obchůdky na plážích a ve vesnicích bývají často otevřeny až pozdě do večera, i o sobotách a nedělích. To samé platí pro obchody v hotelech nebo v jejich blízkosti.

Pošta
Hlavní poštu najdete ve městě Victoria na ulici Independence Avenue, poblíž Hodinové věže. Je v ní dokonce i speciální přepážka pro filatelisty. Otevřeno má od pondělí do pátku 8.00 - 16.00, v sobotu pak 8.00- 12.00 hodin. Na ostrově Praslin najdete poštu v Baie Ste. Anne a v Grand Anse Village. Otevřeny jsou od pondělí do pátku 8.00 - 12.00 a 14.00 - 16.00, v sobotu pak 8.00 - 12.00 hodin. Schránky najdete i v menších střediscích, většinou u policejních stanic. Poštu můžete odevzdat i na recepci ve vašem hotelu. Dopis do Evropy dojde za zhruba 5 dnů, zaplatíte za něj asi 3,50 rupie, pohlednice stojí 3 rupie.

Lodě
Mezi ostrovy Mahé, Praslin a La Digue jezdí lodě několikrát za den, tuto dopravu většinou provozují místní podnikatelé. Jízdní řád se čas od času mění, aktuální informace o lodní dopravě vám sdělí na recepci, nebo se zeptejte v informačním centru ve Victorii. Lístky se obvykle kupují až na palubě. Cesta lodí z Mahé na Praslin trvá hodinu a půl, z Praslinu na La Digue dojedete lodí za půl hodiny. Na motorové lodi Galileo Sun se můžete vydat na okružní jízdu kolem ostrovů.

Uzavřené oblasti
Některá území na Mahé nejsou přístupná veřejnosti: např. z vojenských důvodů. Patří k nim Port Launay a Baie Ternay na severozápadě ostrova, Police Bay na jihu a Anse Polite na západě. Navštívit nemůžete ani některé ostrůvky spadající pod chráněný park Ste. Anne.

Seychelská oblast Baie Ternay
Autor: arwcheek

Místo

Pošta na Independence Avenue, Victoria 4° 37' 22.998" S, 55° 27' 12.9636" E
Location