Jste zde

Domů

Praktické informace, 2. část

Seychelský vrtulník
Autor: S & J Copley

Nákupy
Ve městě Victoria, i na jiných místech, si můžete zakoupit potraviny a věci denní potřeby v obchůdcích a stáncích. Čerstvé potraviny seženete na trhu ve Victorii, jehož návštěva se určitě vyplatí. Na tržišti se prodává denně od 5.30 hodin. V hotelech často najdete obchůdky, které bohužel nabízejí drahé suvenýry.

Přílet a odlet
Kromě zpáteční letenky potřebujete cestovní pas platný minimálně 6 měsíců ode dne příletu na Seychely. Při pobytu delším než 30 dní budete potřebovat povolení k pobytu. Můžete o ně zažádat na imigračním úřadu ve Victorii (na rohu ulic Independence Avenue a 5. June Avenue). Povolení k prodloužení pobytu obdržíte hned po příletu na Seychely. Kromě platného pasu a zpáteční letenky však budete muset prokázat, že máte dostatek finančních prostředků. Při pasové kontrole musíte vyplnit formulář o příletu a odletu, který dostanete už v letadle. Při odletu musíte předložit formulář o odletu ze země, pas a doklad o zaplacení letištních poplatků.

Elektřina
Elektrické napětí je na ostrovech 240 V (střídavý proud). Ve většině hotelů nedostanete adaptér.

Svatba
U zahraničních návštěvníků jsou svatby na ostrovech velmi oblíbené. Seychely dodají tomuto slavnostnímu obřadu nezapomenutelnou atmosféru. Úřední formality nejsou nijak složité a za obřad nemusíte platit. Někteří organizátoři nabízejí kompletní servis. Zařídí vám vše, co si budete přát. I mnohé hotely umí připravit svatební oslavu dle vašeho přání. Budete-li chtít uzavřít sňatek na úřadě, obraťte se na úřad ve Victorii. Faxem jim pošlete notářsky ověřené kopie rodných listů přeložené do angličtiny nebo francouzštiny, originály budou chtít vidět během obřadu. Rovněž jim napište, kdy budete na Seychelách pobývat.

Vrtulníky
Společnost Helicopter Seychelles se věnuje soukromé přepravě osob ve čtyřmístných vrtulnících. Pětkrát týdně létají mezi ostrovy Mahé a La Digue, třikrát týdně létají mezi Mahé a Silhouette. La Digue a Silhouette totiž nemají přistávací plochu pro letadla. Kromě toho si můžete objednat vyhlídkový let. Společnost vás dopraví i na jiné ostrovy: Praslin, Frégate, Denis a další. Kromě mezinárodního letiště přistávají vrtulníky na Helistop Victoria a Helistop Platation Club Hotel. Let vrtulníkem je však velice drahý.

Hmyz
Doporučujeme vám tygří mast, která zklidní poštípaná místa a taky zmírní svědění. Dobrá je rovněž emulze Autan. Přímo na Seychelách si můžete koupit prostředek Peaceful Sleep. Na pláži se vyhněte místům, na nichž uvidíte suchou mořskou trávu, neboť do ní klade vajíčka nebezpečná moucha písečná. V žádném případě se neškrábejte, abyste nerozšířili infekci.

Internetové kavárny
Ve Victorii najdete internetovou kavárnu na ulici Francis Rachel Street, poblíž hodinové věže. V ĽUnion Estate na ostrově La Digue najdete obchod SeyJoy, kde si můžete koupit suvenýry a ručně dělané hračky a také se podívat na internet. Majitelé obchodu jsou Němci, kteří se na La Digue před nedávnem přestěhovali.

Seychelská příroda
Autor: S & J Copley

Místo

Imigrační úřad, Victoria 4° 37' 24.2004" S, 55° 27' 18.4968" E
Location