Jste zde

Domů » Mahé

Poznejte město Victoria

Seychelly - Victoria
Autor: kjtittle84

Ačkoliv je Victoria jedno z nejmenších hlavních měst na světě, vyzařuje z něj obrovské kouzlo, a to nejen díky přátelským lidem, kteří zde žijí. Je opravdu radostí bloumat uličkami Victorie a nechat na sebe působit kreolský půvab. Všechna důležitá místa se nacházejí blízko sebe. Ve Victorii se tedy nemusíte bát, že budete dlouho chodit ulicemi pod žhnoucím sluncem. Například z autobusového nádraží na trh dojdete během pěti minut.

Poznávacím znamením města je stříbřitá hodinová věž (Clock tower), která stojí uprostřed ulice Independence Avenue. Na fotografiích sice stavba vypadá jako bílá, ale pokud ji pozorujete zblízka, uvidíte, že se kovově leskne. Poblíž hodin se nachází jediný semafor na ostrově Mahé. Pochopitelně u něj nechybí návod k použití pro chodce.

Když se vydáte od hodinové věže směrem k přístavu, brzy narazíte na turistické informační centrum, které je umístěno na pravé straně ulice. Dostanete v něm nejen jízdní řády autobusů a trajektů, mapy ale další informační materiály o okolních ostrovech (některé za menší poplatek).

Pokud navštívíte hlavní město, rozhodně byste si neměli nechat ujít trh sira Selwyna Clarka. Každý den nabízejí prodavači v tržní hale čerstvé zboží. Kromě ovoce a zeleniny tu najdete všechny možné druhy exotického koření: například muškátové oříšky, které jsou obklopeny ještě červenými květy a velmi silně voní. Koření je nejlepším dárkem pro vaše přátele, nestojí moc peněz a bez problémů se vejde do zavazadla.

Součástí trhu je také oddělení s rybami. Citlivé jedince však přejde chuť, když uvidí hejna much, která na rybách přistávají. Mouchy jsou oblíbenou kořistí volavek rusohlavých, které hladově pobíhají mezi rybami. Obchodníci ptáky většinou trpí, protože volavky chytají dotěrný hmyz a do zboží se pustí jen zřídka.

Victoria - Hodinová věž
Autor: sky#walker
Victoria - katedrála
Autor: sky#walker
Ostrovy: