Jste zde

Domů » Mahé

Port Glaud

Mahé - Port Glaud

Port Glaud je jedním ze správních obvodů Seychelské republiky. Rozkládá se na ploše 25 km2 a je tak největším obvodem na ostrově Mahé. Velkou část území zaujímá největší hora všech ostrovů, Morne Seychellois, která je vysoká 905 metrů. Tato zalesněná oblast je součástí národního parku a je neobydlená.

Na severozápadě jsou k vidění jedny z posledních mangrovových porostů na ostrově Mahé. K oblasti dále patří pláže Port Launay a Baie Ternay a ostrovy Conception, Thérése, L'Islette a Île aux Vaches Marines. Na pobřeží, naproti ostrovu Thérése, se nachází malá vesnička Port Glaud.

V roce 1775 se na místě dnešní oblasti usídlil kapitán jménem Glaud. Na život si vydělával prodejem želv, které byly v té době oblíbeným proviantem pro posádky lodí. V průběhu několika let Glaud pochytal a prodal téměř všechny zdejší želvy.

V Port Glaud se nachází jeden z nejstarších hotelů na Seychelách, hotel Berjaya Mahé Beach. Až do poloviny 90. let minulého století to byl nejlepší a nejkvalitnější hotel na ostrovech. Dokonce se tu konala oslava vyhlášení nezávislosti v roce 1976.

Pláže Port Launay a Bale Ternay patří k nejhezčím plážím na ostrově Mahé. Zátoky jsou chráněné a patří do národního parku Marine National Park. Stejně jako ostrovy Conception a Thérese jsou oblíbenými místy k potápění. Populárním výletním cílem je také vodopád Sauzier, který je místním symbolem a je zobrazen na jeho znaku.