Jste zde

Domů » Obývané

Ostrov Silhouette

Seychelly - ostrov Silhoutte
Autor: travelplanet

Vnitřní ostrov Silhouette je třetím největším seychelským ostrovem, který leží ve vzdálenosti cca 30 km od západního pobřeží hlavního ostrova Mahé, v blízkosti North Islandu. Svojí rozlohou zaujímá 19,95 km2 a žije zde kolem 13 obyvatel. Hornatý profil ostrova ovlivňuje výhled z pláže Beau Vallon na hlavní ostrov Mahé.

Ostrov využívali Arabové již v 9. století, jako němí svědci minulosti o tom vypovídají zbytky hrobů v Anse Lascars. Spolu s North Islandem patřil ostrov Silhouette k prvním, které byly objeveny během námořní expedice pod vedením kapitána Sharpeigha roku 1609. K trvalému osídlení ale došlo až v 19. století.

Díky projektu "Nature Protection Trust Seychel" zůstal ostrov téměř nedotčen a stal se tak jakým si přírodním muzeem s živými exponáty jedinečných rostlin a stromů. Kromě masožravých druhů rostlin zde můžete vidět méně časté stromy, které poskytují kvalitní tvrdé dřevo a mnoho dalších rozličných druhů keřů a květin zářících pestrobarevnými barvami. Kromě ostrova Mahé je ostrov Silhouette jediným, který se může na svém 731 m vysokém vrcholku Mont Dauban pyšnit "mlžnými lesy".

Nefalšovaná krása ostrova je tou pravou kulisou pro milovníky pěší turistiky a procházek, kteří se chtějí ponořit do bájí a pověstí opředeného území. Podle jedné z pověstí zde zakopal známý pirát Hodoul zlatý poklad, který doposud ještě nikdo neobjevil.

O vaše blaho se na ostrově bezchybně postarají v novém luxusním pětihvězdičkovém hotelovém komplexu Labriz Silhouete, kde si můžete vybrat jeden ze 116 pokojů a užít si krásnou dovolenou s nezaměnitelnou atmosférou. Budete obklopeni krásnou přírodou a příjemným personálem, který je vždy připraven splnit všechna vaše přání.

Seychelly - ostrov Silhoutte
Autor: travelplanet