Jste zde

Domů » La Digue

La Digue, 2. část

La Digue
Autor: Teorem

Hospodářství a doprava

Tradičními hospodářskými obory jsou stavba lodí, rybářství, pěstování vanilky, výroba a zpracování kopry. Ještě v roce 1976 zde neexistovaly žádné zpevněné silnice a stál zde pouze jediný hotel. Dnes je cestovní ruch dalším, velmi důležitým zdrojem příjmů.

Nenajdete zde ale žádné velké hotelové komplexy jako na Praslinu nebo Mahé. Ubytovat se můžete v mnoha půvabných penzionech nebo apartmánech, které jsou upřednostňovány turisty hledající rodinnou atmosféru. Ale i na ostrově La Digue je k dispozici typický seychelský luxus na nejvyšší úrovni.

Na ostrově je dnes pouze několik kilometrů zpevněných silnic, protože se tu první auta objevila teprve nedávno. Hlavním dopravním prostředkem je kolo a tradiční zvířecí povozy, které se ale pomalu ze zdejších ulic vytrácejí. S okolními ostrovy je spojení pouze helikoptérou a přívozy, které několikrát denně jezdí k ostrovu Praslin.

Nějaký pronájem auta tady není vůbec zapotřebí, velké části ostrova si můžete docela dobře prohlédnout pěšky. I na kole v podstatě dojedete všude a současně si přitom můžete vychutnávat jedinečné přírodní okolí. Kola si lze pronajmout v hotelech nebo i na jiných místech na ostrově.

Zajímavá místa

Oblíbeným turistickým cílem je "pláž snů" Anse Source d’ Argent, kde se také nacházejí úžasné žulové formace a je zde křišťálově čistá voda. Navštívit můžete oblast ochrany ptactva Veuve Réserve nebo národní památku L’ Union Estate Plantage s historickým obytným stavením, mlýnem na kopru, loděnicí a chovem želv.

Kdo vyrazí na Seychely, měl by si v každém případě dopřát pohled na onu opravdu nezapomenutelnou podívanou, když zapadá slunce v Anse Source d'Argent, a kdy vytváří dech beroucí světelné odlesky. Mezi žulovými skalami hřeje do chodidel teplý písek a pod kokosovými palmami se budete cítit skutečně šťastní.

Příroda

Místní vegetace je zde jedinečná a překrásná. Velmi dobře se tu daří nespočtu rostlinných a živočišných druhů, které zde mohou žít a růst zcela nerušeně. La Digue je jedním ze seychelských ostrovů, které skvělým způsobem umožňují svým návštěvníkům úplně uniknout z obvyklého každodenního života. Je tu opravdu kam jít a kromě výletů do přírody se ostrov plným právem může pochlubit i nádhernými plážemi s bílým pískem.

Seychelský ostrov La Digue a pobřeží
Autor: Teorem
Ostrovy: 

Místo

Anse Source d’ Argent, La Digue 4° 22' 22.6488" S, 55° 49' 45.2892" E
Location