Jste zde

Domů » Obývané

Denis Island

Ostrov Denis - pláž
Autor: harry p

Jeden z nejsevernějších Seychelských ostrovů leží 95 km od Mahé a 45 km od Bird Island. Zaujímá rozlohu 1,43 km² a žije zde pár desítek obyvatel. Stejně jako na jiných ostrovech, i zde se v minulosti rozprostíraly kokosové plantáže. Místní obyvatelé se živili rybářstvím, těžbou guána (hnojivo z ptačího trusu) nebo pěstováním kokosů.

Roku 1975 koupil ostrov francouzský mediální magnát Pierre Bukhardt a v 90. letech ho prodal společnosti Manson Travel - jedné z prvních cestovních agentur na Seychelách.

Ostrovní vegetace je velmi různorodá. K obyvatelům patří početné kolonie vodního ptactva, ale i různé druhy holubů, pěnkavy,špačci. Denis Island se může pochlubit úspěšným projektem, v jehož rámci vypouští do přírody druhy ptactva ohrožené vyhynutím.

Ostrov je ideální pro milovníky rybaření, ale možnosti využití volného času jsou zde mnohem pestřejší: potápění, pěší turistika, tenis, kanoistika a pochopitelně opalování na písečných plážích. Pětihvězdičková rezidence, jejíž chatky jsou exkluzivně a komfortně zařízeny, nabízí výbornou kuchyni, možnosti sportovního vyžití. Je ideální i na svatební cestu.