Jste zde

Domů » Mahé

Anse aux Pins

Anse aux Pins je jedním z 25 správních obvodů na souostroví Seychely. Svou velikostí 2 km2 a přibližně 3600 obyvateli patří mezi malé, hustě osídlené okresy na východní straně ostrova Mahé. Nachází se jižně od letiště a je sídlem mnoha firem. Obvod je pojmenovaný po přesličníkovitých stromech, které jsou podobné borovicím piniím, a rostou v zátoce (francouzsky Anse).

V roce 1972 zde byl postaven první moderní hotel zvaný Reefhotel a první a na dlouhou dobu také jediné devítijamkové golfové hřiště. Za návštěvu určitě stojí místní rybí trh. Především u místních obyvatel je oblíbená diskotéka Katiolo, která patří mezi nejstarší podniky na celých Seychelách.

Část obvodu Anse aux Pins, která se nachází jižně od ulice Chemin Motagne Posée, kde stojí skanzen Vilaz Artizanal, byl přidělen novému správnímu obvodu Au Cap. V Anse aux Pins sídlí dva fotbalové kluby, které jsou známé v celé zemi.

Pobřežní pás Turtle Bay se rozkládá na jihovýchodním pobřeží Mahé, zahrnuje také stejnojmennou pláž a několik menších úzkých pláží s mírně klesajícím mořským dnem. Hlavní pláž se nachází v těsné blízkosti pobřežní silnice. Když se vydáte při odlivu na malou procházku, objevíte ve skalních dutinách různé mořské živočichy. Rybáři využívají tento úzký pás ke kladení rybích vrší a loví zde chobotnice. Při odlivu je tak můžete pozorovat, jak se brodí k útesu. Když přijde příliv, můžete tu plavat, i když voda není příliš hluboká.

Ostrovy: 

Místo

Turtle Bay 4° 42' 18.0216" S, 55° 31' 19.1604" E
Location